Mutta missä on Ville? Vaisu Anu, nuoret englantilaiset tuplaparit, Christian Lind Thomsen, brittien LVI-suunnittelu sekä videointilupa-asiat. Siinä päivästä päällimmäisiksi mieleen jääneet asiat.

Päivä alkoi mukavalla herätyksellä aurinkoiseen aamuun. Aikaeron ansiosta kello 8:n herätys tuntui jopa ruhtinaallisen myöhäiseltä. Aamupalan ja pikku kävelyn jälkeen olikin aika siirtyä naapuriin kisa-areenalle:

1268176792_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sisäänpääsy vaati pientä tungeksintaa, sillä samanaikaisesti sisään pyrki useampi sata katsomoon kutsuttua koululaista. No, lopulta onnisuimme pääsemään itse areenalle.

Seuraava haaste oli yrittää saada kuvauslupa - areenassa kun on tiukka kuvauskielto. Tämä osoittautuikin hyvin hankalaksi, sillä ilman kulkulupia ei ollut asiaa kyselemään lupia (kehäpäätelmä tässä ei ole sattumaa). Siis jos ei ole lupaa ei voi hakea lupaa jne.. Huuto

Apua löytyi onneksi sisäpiiristä, kun vanha tuttu Tanskan maajoukkueen palkkalistoilta, Lars Uhre, lupautui auttamaan. Hän saikin hommattua meille kuvausluvat, mutta valitettavasti vain täksi päiväksi. Huomenna siis edessä ovat tasan samat ongelmat.

Odottelin ensimmäisenä suomalaisena kentälle Villeä klo 12.35 pelaamaan "toista suomalaista" Henri Hurskaista vastaan. Mutta vaikka kovasti kuuluteltiin, ei Lunkeroa näkynyt missään. Luovutushan siitä sitten tuli, enkä enää kovin suureen ääneen kuulutellut tuntevani kaverin. Myöhemmin Suomesta tihkuneiden tietojen mukaan poisjäänti-ilmoitus oli kadonnut jonnekin byrokratian rattaisiin, mutta joka tapauksessa sakkoja taitaa jonkun maksettavaksi tulla... Toivottavasti ne opettavat itse kutakin huolehtimaan asioista jatkossa paremmin..

Toinen kisan kokosuomalaisedustaja, Anu Nieminen, aloitti karsinnan nuorta intialaistyttöä vastaan. Eikä siitä ottelusta jäänyt paljoa kerrottavaa, erittäin vaisun esityksen jälkeen Anu sai pakata mailat kassiin ja alkaa suunnitella kotimatkaa.

Posiitiiivisina esityksinä mieleen jäivät nuoret englantilaispojat. Parikymppiset kaverit osaavat kyllä pelata tuplaa! Hienon näköistä menoa.

Päivän onnellisin voittaja -palkinto menee Tanskan Christian Lind Thomsenille. Ensimmäisessä pelissään hän näytti olevan toisen erän puolivälin jälkeen aivan puhki, mutta pystyi kuitenkin vääntämään siitä voiton kahdessa erässä. Toisessa ottelussaan Malesian Wei Feng Chongia vastaan hidas kuolema jatkui koko pelin läpi, mutta silti mies pystyi viemään ensimmäisen erän ja pitämään toisen erän tasaisena aina puoliväliin saakka. Sitten jalka alkoi painaa liikaa ja Malesian poika repäisi eron 18-11:een. Lind käytti erässä kaikki mahdolliset keinot ajanpeluuseen pallonvaihtokävelyistä kentälle kuoleviin joutseniin - jopa lääkäri kävi kertaalleen paikalla suikuttelemassa vähän kylmäsuihketta pipiin nilkkaan! Ja katso: nuori malesialainen ei pystynyt pitämään peliään kasassa ja Lind kiri vielä haudasta nousseena ohi erävoittoon, lopulta numeroin 22-20. Voiton varmistuttua Lind kiskaisi paidan päältään, löi pallon katsomoon, heitti paitansa katsomoon ja viimeisenä vielä mailansakin perään! Hienoa tunteilua juutilta! (Linkki Youtubeen)

Viimeisenä ajankohtaisena asiana nostan esiin brittiläisen LVI-suunnittelun:  suomessahan yleensä sijoitetaan patterit ikkunoiden alle, jotta ilma huoneessa pysyy mukavasti tasaisen lämpimänä. No, britti-insinöörit ovat päätelleet, että patterit kannattaakin sijoittaa mahdollisimman kauas ikkunoista. Näin varmasti säästetään sähköä, kun ei karkaa lämpö pihalle. Tuloksena on joka tapauksessa reippaan kalsea kylmyys varpaissa ja ikkunoiden lähistöllä, kun taas pattereiden lähistöllä vallitsee paistumisvaara.

Nyt onkin aika painua nukkumaan, huomenna päästää pääkisan kimppuun. Taufik ja Lin Dan livenä - LOISTAVAA!