ÖIF:n JGP pelataan 22.-23. syyskuuta. Järjestelytyö potkaistiin todenteolla käyntiiin eilisiltana JGP-järjestelykokouksella. Läsnä oli itseni lisäksi neljä henkeä. Jipii. Kilpailunjohtajana toki suurin vastuu järjestelyistä kaatuu minun niskaani, mutta tuo aktiivisen porukan vähyys saa aina verisuone pullistelemaan päässä. No joo, nyt ainakin ollaan pari viikkoa aikasemmassa kuin viime vuonna.

Sinänsä järjestelyt pyörähtävät kyllä vanhalla rutiinilla, mutta muutamat työvaiheet vaativat aina paljon raakaa työtä. Niistä ensimmäisenä tulee vastaan palkintojen hankinta. Meille ei ole vieläkään ilmestynyt mistään varakasta sponsoria, joka lahjoittaisi upeat palkinnot tukeakseen nuorten rehtiä kilpailua, joten joudumme hankkimaan kaikki palkinnot käteisellä. Laskeskelin, että palkintojen arvon tulisi olla 2080 eur. Aika iso lovi budjetiin, kun ilmoittautumismaksuja tulee sisään n. 3500 eur ja kentät maksavat 1200 eur. Ja mitalit päälle, sinne menee 400-500 euroa. Voittoahan tällä kisalla ei pysty tekemään, mutta tappiotakaan ei oikein voisi tehdä.

Jos jollakulla sattuu olemaan 100 kpl sopivia palkintoja varastossa, niin laittakaapa tulemaan!

Eilisessä palaverissa heiteltiin myös paljon ideoita, miten erityisesti seuran oma väki saataisiin näyttämään niitä prkl pisteitä. Kaikenmaailman arvontoja ja kahvilippuja ja muita kannusteita on kokeiltu, mutta silti homma ei toimi. Heli kiteytti minusta lopulta lähtökohdan aika hyvin: "Jos me [=aktiiviset toimijat] teemme pelaajien eteen näin paljon työtä, niin silloin pelaajienkin kuuluu osallistua tekemiseen edes tämän [pisteennäytön] verran. Ja jos joku ei osallistu, niin sitten ei ole mitään asiaa mukaan Tallinaan, muille matkoille tai mihinkään muuhunkaan seuran toimintaan." Tuo on minusta erittäin hyvä lähtökohta.

Olen henkilökohtaisesti niin lopen kyllästynyt siihen, että kukaan ei tee mitään omien kisojen eteen. "Mulla on peli ihan just." "Mä oon lähössä just kotiin." "En varmaan tuu näyttään mitään pisteitä." Hohhoijjaa. Kaikki selitykset on jo kuultu...

Minulle on aina ollut jotenkin kunnia-asia, että juuri meidän omat kisamme ovat onnistuneet ja mielellään paremmat kuin kenelläkään muulla. Tietysti pienen seuran kasvattina ei ole voinut piiloutua massaan ja odottaa, että Joku Muu (tm) hoitaisi homman. Ehkä pitäisikin antaa periksi ja jättää kisat järjestämättä pariksi vuodeksi. Katsotaan, huomaisiko kukaan jäsenistöstä, että jotain toiminnasta puuttuu. Aloitetaan sitten kisojen järjestäminen uudestaan, kun nuorempi porras alkaa osoittaa kiinnostusta asiaa kohtaan..

Jepjep. Tulipa taas avauduttua. No, kisat pitäisi saada joka tapauksessa järjestettyä, joten jos satuit tänne asti lukemaan, niin kerropa, miten juuri sinut saisi mukaan järjestelytöihin - edes muutaman pelin pisteennäytön verran? (Palkkaahan ei ole varaa maksaa, kuten em. rahasummista voi pikaisesti laskea.)