Edustusjoukkue elokuussa 2005 (klikkaa kuvaa nähdäksesi koko kuvan)

Kesällä 2005 tehtiin seuran tulevaisuuden kannalta hyvin merkittävä päätös, jonka seurauksena luotiin edustusjoukkue. Oheisessa kuvassa näkyy hyvin joukkueen kahden vuoden aikana keräämä saldo. Ei ollenkaan huono tulos. Rehellisesti sanottuna olen aika ylpeä noista pelaajista. Vaikka en henkilökohtaisesti ole ollut niin paljoa vaikuttamassa heidän kehitykseensä (kiitos Pete ja Vellu!), niin olen kuitenkin saanut seurata prosessia hyvin läheltä.

Edustusjoukkue joutuu kuitenkin tänä syksynä entistä kovemman paikan eteen. Kuten kaikille suomalaisille sulkapalloilijoille myös edustusjoukkueemme pelaajille tärkeimmät tavoitteet tulevalla kaudella lienevät henkilökohtaisia. Mutta valmentajakollegiossa ja seuran johdossa odotetaan hyvin jännittyneinä joukkue-SM-kilpailuja lokakuun lopussa.

Joukkue-SM-kilpailuissa ÖIF:n viimeaikainen historia on ollut täynnä karvaita hopeamitaleja. Ensimmäinen hopea vuonna 2001 oli voitettu hopea, mutta sitä seuranneet viisi hopeamitalia ovatolleet enemmän tai vähemmän hävittyjä. Ja sen yhden kerran, kun onnistuimme kaatamaan Tapion Sulan (2005), niin eikö HBC ollut sinä vuonna liikkeellä 2000-luvun vahvimmalla joukkueellaan ja vei mestaruuden.

Tänä syksynä pääsemme aloittamaan kilpailuun ensimmäistä kertaa ennakkosuosikkeina. Tämä asetelma syntyi hieman varkain, kun TS menetti kaksi vahvinta mieskaksinpelaajaansa Heikkisen ja Rouvisen Saksan Bundesliigaan. Molemmat ovat pelanneet aikaisemmin Saksassa 1-divisioonaa ja olleet siten edustuskelpoisia joukkue-SM-kisoissa, mutta täksi kaudeksi heidän seuransa nousi Bundesliigaan. No, TS:lle jää edelleen vahva naisosasto, joten ei heidän voittamisensa helppoa tule olemaan. HBC:llä on myös varteenotettava joukkue: Viitikko, Nyqvist, Hynninen. Ihan kiitettävästi SM-mitaleita heitettäväksi kentälle ; )

Mitään jättiyllätyksiä ei tarvitse tapahtua, että ÖIF häviää TS:lle tai HBC:lle. Nelinpeleistä meille pitäisi olla tulossa enemmän pisteitä kuin vastustajille, mutta vastapainoksi kaksinpeleissä vastustajilla on hienoinen etulyöntiasema. Näin kristallipalloon kurkkimalla ennustan ratkaiseviksi peleiksi kakkoskaksinpelejä ja naisten nelinpelejä. Jos pystymme saamaan noista kolmesta pelistä enemmän pisteitä kuin kulloinenkin vastustaja, koko ottelun pitäisi kääntyä meille.

Kristallipallo kertoi muuten lopputuloksetkin:

ÖIF-HBC 5-2
TS-ÖIF  3-4

Ja siitä alkavat kultajuhlat!