Maanantaina 5.10.09 koulumme teki retken Kööpenhaminaan kv. olympiakomitean organisoimaan kongressiin. Matkaan lähdettiin klo 05:00!

Viiden tunnin bussissa nuokkumisen jälkeen päästiin itse asiaan Köpiksen kongressikeskuksessa:

Esitys no 1 käsitteli huippu-urheilijan motivaatiota (kaikki tanskan kielellä, tottakai!)

Seuraavana kuuntelimme ex-olympiamenestyjien tarinoita. Ensin vuorossa oli kuulantyöntäjä Joakim B. Olsen, ja hänen jälkeensä lavalle päästettiin ehkä monelle lukijallekin tuttu mies:

... Poul Erik Høyer, olympiavoittaja Atlantasta 1996. Mukana oli hauska opetus siitä, kuinka olympialaisten avajaisiin ei kannata valmistautua imuroimalla kaksi litraa vettä. Niitä stadionille marssivia maita kun on sen verran paljon. Tai muuten voi joutua pissimään pulloon keskellä stadionia. Mutta joka tapauksessa nestehukka ei päässyt iskemään.

Kongressin jälkeen marssimme parin kilometrin päähän Plug and play -nimiselle ulkoilma-alueelle, jossa lapsikullat pääsivät kokeilemaan muodikasta parkouria, siis hyppelemään asflattiviidakossa. Vanhemmalle väelle homma ei sovi, kuten toisesta kuvasta näkyy... Pakko antaa Alanille kuitenkin peukku sinnikkäästä yrityksestä

Ja tämän kuvan nimi on: "Kyllähän tänne pääsi helposti, mutta miten ihmeessä täältä tullaan alas!?"

Paluumatkalla Aalborgiin oli ohjelmassa toiset viisi tuntia nuokkumista. Ja sitten muutaman tunnin yöunet ennen aina niin virkistäviä anatomian luentoja (3,5h tiistaiaamuisin, jee!)