Taufik. Jan Ø. katsomoon. Kenichi. Fu+Cai. Ja lopuksi Lin.D.

Pääkisa-aamu alkoi kutkuttavasti, kun heti klo 10 kentälle asteli vanha mestari Taufik. Eikä silmiä hivelevä pelityyli ole kadonnut minnekään. Mies hallitsi ottelua miten tahtoi, hävisi silti ensimmäisen erän ja kiristi sitten tahtia juuri riittävästi, jotta kaveri tipahti kyydistä. Voi kun Taufik olisi vielä huippukunnossa haastamassa Lin Dania tosissaan..

Tanskalaisleirissä tunnelmat päivästä olivat kaksijakoiset: miesten tuplassa Paaske+Rasmussen tiputtivat ykkösseedatut jatkosta, mutta heidän seuraavaksi maailmanmestarikseen nostettu nuori messias, Jan Ø. Jørgensen siirtyi katsomon puolelle oltuaan sangen aseeton entistä nuorten maailmanmestaria (vuodelta 2007), Kiinan Chen Longia vastaan. Joka tapauksessa toisella kierroksella on vielä vahva tanskalaisedustus.

Olin valinnut omaksi analysointikohteekseni kaksinpeleissä eksoottisen vietnamilaisen Tien Minh Nguyenin. Valitettavasti kohteelta vaaditaan vähintään kahta ottelua pääkisassa, ja seitsemänneksi sijoitettu Nguyen otti turpiin Japanin lupaukselta, Kenichi Tagolta. Vaihdoin siis lennosta leiriä, ja nyt analyysini syntyy Tagosta. Laittakaa nimi mieleen, tässä kaverissa myös riittää potentiaalia!

Tuplarintamalla illan kohokohta minulle oli legendaarisen parin, Fun ja Cain näkeminen livenä. Tai itse asiassa Beijingissä he pelasivat samaan aikaan Långin kolmannen ottelun kanssa, mutta silloin keskittymiseni oli kuitenkin suomalaispelissä. Tänään sain joka tapauksessa nauttia parivaljakon otteista täysin rinnoin - eikä tarvinnut pettyä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää.

Eilisen "päivän onnellisin voittaja" -kisan palkintona Christian Lind sai kutsun elävää legendaa, Lin Dania vastaan. Ja ottelu olikin yleisölle viihdyttävä näytös: Lin.D. oli liikkeellä sopivan löysin rantein ja Lind puolestaan terveellä showmiehen asenteella sukellellen ja napsien pisteitä sieltä täältä. Tasoero ei kuitenkaan antanut mahdollisuuksia mihinkään muuhun kuin kiinalaisen voittoon, mutta Lind lienee tyytyväinen kaaduttuaan saappaat jalassa..

Huomista odotellessa - panokset kovenee, mutta niin tekevät pelaajatkin Cool